Víťazné fotografie EURORDIS Photo Award 2018

21
feb
2018
+
A
-

Fotografická súťaž EURORDIS Photo Award 2018 má od včera svojich víťazov. Zábery na tému, čo znamená život so zriedkavou chorobou, mohli posielať ľudia z celého sveta, pričom 5 z nich vybral známy fotograf Marcus Bleasdale z časopisu National Geographic a verejnosť svojimi hlasmi napokon rozhodla o prvých troch miestach.

  1. miesto

 

Foto: Nicole Traubeneková (Lennyho mama)

Naša cesta

Lenny sa narodil so zriedkavou vývinovou poruchou pažeráka, ktorá sa odborne nazýva atrézia pažeráka. Okrem toho má viacero zriedkavých porúch, viackrát musel bojovať o svoj život a po mnohých operáciách stále nie je schopný jesť, nedokáže už ani chodiť. Lenny žije so svojou rodinou v južnom Nemecku, fotografia je z roku 2017.

  1. miesto
Foto: Conny Wenková

Philipp & Moritz

Tento malý hrdina trpí chorobou lámavých kostí, odborne osteogenesis imperfecta, a vo svojom živote absolvoval množstvo návštev nemocníc a dotkol sa množstva ľudských srdcí. Chlapček pochádza z Nemecka, fotografia je z roku 2016.

  1. miesto
Foto: Xeroderma Pigmentosum

Nepoznaní hrdinovia

Život so zriedkavou chorobou môže u pacientov a ich rodinných príslušníkov vyvolať pocit zúfalstva a izolácie. Sila lásky medzi súrodencami je preto nezastupiteľná, lebo práve oni sú tí, ktorí rozdávajú objatia, podporu, úsmev a vnášajú do života svetlé chvíle. Na fotografii je Raife, ktorý láskyplne objíma svojho brata Eddisona, záber vznikol v lete 2017 v britskom Kente.