Kampaň AJ MY SME TU poukazuje na osoby so zdravotným postihnutím a organizácie, ktoré sa im venujú

04
dec
2022
+
A
-

V sobotu 3. decembra, kedy je Medzinárodný deň osôb so zdravotným postihnutím, sa začal pilotný ročník kampane AJ MY SME TU. Kampaň organizuje Úrad komisára pre osoby so zdravotným postihnutím (ÚKOZP) a jedným z jej cieľov je zviditeľniť práve aj také organizácie, akou je tá naša.

Kampaň AJ MY SME TU potrvá do Medzinárodného dňa ľudských práv 10. decembra 2022. Počas každého z týchto ôsmich dní bude ÚKOZP na sociálnych sieťach FacebookInstagram zverejňovať dve až tri videá od zástupcov rôznych organizácií, ktoré sa venujú ľuďom so zdravotným postihnutím alebo diagnózami. Ciele kampane sú nasledovné:

  1. AJ MY SME TU: ĽUDIA SO ZDRAVOTNÝM POSTIHNUTÍM

Upriamiť pozornosť verejnosti na to, že ľudia so zdravotným postihnutím sú plnohodnotnými členmi spoločnosti a majú rovnaké práva ako zdraví spoluobčania – čo sa, žiaľ, stále naplno neodráža v realite.

  1. AJ MY SME TU: ORGANIZÁCIE

Zviditeľniť organizácie, ktoré združujú alebo zastupujú ľudí s jednotlivými druhmi zdravotného postihnutia a diagnózami a prostredníctvom videí od zástupcov týchto organizácií im vyslať povzbudivé priania.

  1. AJ MY SME TU: ÚRAD KOMISÁRA PRE OSOBY SO ZDRAVOTNÝM POSTIHNUTÍM

Pripomenúť, že ÚKOZP je tu pre ľudí s rôznym zdravotným postihnutím – fyzickým, zmyslovým, mentálnym, duševným, ale aj pre ľudí trpiacich rôznymi závažnými chronickými ochoreniami. Obhajuje a presadzuje ich práva zaručené v Dohovore OSN o právach osôb so zdravotným postihnutím.

Pridať sa však môže ktokoľvek – ďalšie organizácie,  občianske združenia aj jednotlivci – stačí od 3.12. do 10.12.2022 nakrútiť krátke video so želaním pre ľudí so zdravotným postihnutím a zverejniť ho na Facebooku alebo Instagrame s hashtagmi:

#ajmysmetu #mdozp2022 #idpd2022

Zdroj: Úrad komisára pre osoby so zdravotným postihnutím